Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Expendables: Postradatelní 2

USA, 2012

Originální název: The Expendables 2

Režie: Simon West

Žánr: Akční

Stopáž: 103 min.

Premiéra v ČR: 6. 9. 2012

Hrají: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Chuck Norris, Terry Crews, Randy Couture, Liam Hemsworth, Scott Adkins, Yu Nan, Jean-Claude Van Damme, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger, Amanda Ooms, Charisma Carpenter, Nikolette Noel

Zápletka: Po nebývalém úspěchu prvního dílu se největší akční hrdinové světa opět vracejí společně na plátna kin.  Tentokrát jsou vyzbrojeni nejen ničivou municí, ale i posilou v podobě dalších hvězdných jmen.

Stará známá banda Postradatelných Barney Ross (Sylvester Stallone), Lee Christmas (Jason Statham), Yin Yang (Jet Li), Gunner Jensen (Dolph Lundgren), Toll Road (Randy Couture) a Hale Caesar (Terry Crews) se dají opět dohromady poté, co je tajný agent CIA Church (Bruce Willis) povolá, aby jim zadal zdánlivě jednoduchou zakázku. K partičce se přidávají i noví členové Billy the Kid (Liam Hemsworth) a Maggie (Yu Nan) jako první žena v týmu Postradatelných.

Ačkoliv úkol vypadá velice jednoduše, samotná akce se příliš nevydaří a jeden člen Postradatelných během ní dokonce zemře a to dost nepěknou smrtí. Jeho parťáci se ho rozhodnou pomstít přímo na místě, tedy na nepřátelském území, kde mají pouze mizivou šanci na úspěch. Postradatelným se podaří rozpoutat peklo na zemi, na které se mimochodem válí i pět tun čistého plutonia, které by naši planetu hravě vychýlilo z osy. Tuhle třaskavou směs musí zajistit dřív, než bude pozdě. To je ovšem brnkačka ve srovnání se šťavnatou pomstou za kamarádovu smrt. A protože na takový akční ohňostroj nebudou samy stačit ani hvězdy, které jsme viděli v prvním díle, musely se vzdát zaslouženého důchodu i další legendy – Chuck Norris a Jean- Claude Van Damme.

Zdroj: Bontonfilm

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

three × three =

Starší příspěvky:
Můj strýček z Ameriky

Francie, 1980 Originální název: Mon oncle d'Amérique Režie: Alain Resnais Žánr: Tragikomedie Stopáž: 128 min. Premiéra v ČR: 4. 9....

Zavřít