Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Český film má 31 želízek v ohni

Celý svět se přehoupl do roku 2013 a s ním se mohou filmoví fanoušci těšit na to, co nám filmaři přichystali. Hollywood má mnoho adeptů na kasovní trháky, ale i naše země nezůstane pozadu. A ačkoli je naše republika malá a politicky v pytli, tak se budeme mít na co koukat, neboť české filmové ručičky natočili celkem 31 snímků, které v roce 2013 zamíří do kinosálů.

Ve vzduchu je však i několik otazníků. Premiéra očekávané fantasy Poslední z Aporveru (rozpočet již teď dělá přes 208 milionů korun) se již několikrát odkládala a není úplně jisté, zda se snímek skutečně v roce 2013 v kině objeví. A jistotu nemají ani snímky Sexuální výchova v Čechách, Hus i ti Husiti, Obchodníci a Zejtra napořád.

Diváci by si však neměli nechat ujít třídílný snímek Hořící keř od polské režisérky Agnieszky Hollandové, který vznikl pro televizní stanici HBO a zavede nás do doby normalizace 60. let minulého století.

Děti se mohou těšit na animovaný film Čtyřlístek ve službách krále. A ve výrobě je i hudební pohádka Tři bratři z pera Zdeňka Svěráka v režii jeho syna Jana a s písněmi Jaroslava Uhlíře.

Stranou nezůstane ani hudba – Jiží Menzel si připravil operní komedii Sukničkáři a Alice Nellis rockenrollovou komedii Revival.

Nuže uvidíme, co nám nový rok přinese a zda se budeme mít na co koukat a na co být hrdí, jelikož  jsou evropské země, která nám naši kinematografii závidí. A to nejen kvalitou, ale i z pohledu podbory filmových fanoušků, kteří český film milují a chodí na něj do kina.

Zdroj: Novinky.cz

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

two × 5 =

Starší příspěvky:
Veselé Vánoce všem!

Šťastné prožití vánočních svátků a do nového roku mnoho zdraví!

Zavřít