Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Let

USA, 2012

Originální název: Flight

Režie: Robert Zemeckis

Žánr: Drama

Stopáž: 138 min.

Premiéra v ČR: 21. 2. 2013

Hrají: Denzel Washington, Kelly Reilly, John Goodman, Bruce Greenwood

Zápletka: Manévrem za hranicí lidského chápání zachránil letadlo plné cestujících. Přesto se nestal hrdinou, ale psancem. Oscarový režisér Robert Zemeckis natočil drama, které řeší velmi zajímavé dilema. Co provést s kapitánem letadla, jenž sice lidsky selhal a už nikdy by si neměl sednout za knipl, ale právě díky tomuto selhání se odhodlal k akci, která připomíná zázrak? Neuvěřitelnému příběhu dominuje Denzel Washington v roli, jež ho pasovala mezi favority oscarového klání za rok 2012.
Kapitán Whip Whitaker (Washington) je velezkušený pilot, kterému sebeprudší turbulence ani nestojí za zvýšení hlasu či adrenalinu v krvi. Když během rutinního letu jím pilotované dopravní letadlo vlétne do mohutné bouře, chladnokrevně ho vyvede do bezpečí, za což si vyslouží potlesk 96 cestujících a šesti členů posádky. Radost je předčasná, letadlu postupně začnou vynechávat funkce, je čím dál neovladatelnější a Whip se odhodlá k šílenému činu – otočí ho vzhůru nohama, což ho má déle udržet ve vzduchu a mezitím se pokusí najít co nejvhodnější místo k přistání. Před rovným pásem louky ho znovu otočí a ve dvousetkilometrové rychlosti sedne na zem. Jako zázrakem přežije 96 lidí. Když se Whip posléze probudí v nemocnici, dozví se, že se stal národním hrdinou. Adorace ale trvá jen do chvíle, než padne klíčová otázka: Co dělal kapitán před osudným letem? V tu chvíli pro něj začíná nový boj. Boj, který nakonec bude těžší než ten, který svedl se živly a neovladatelným letadlem.

Zdroj: Bontonfilm

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

5 × 1 =

Starší příspěvky:
První fotky ze Sin City 2

Robert Rodriguez zveřejnil na svém Twitteru první fotogarfie z natáčení Sin City: A Dame to Kill For. K dospizci jsou...

Zavřít