Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Šimon a duby

Simon a dubyŠvédsko, 2011

Originální název: Simon och ekarna

Režie: Lisa Ohlin

Žánr: Drama

Stopáž: 122 min.

Premiéra v ČR: 6. 6. 2013

Hrají: Bill Skarsgård, Helen Sjöholm, Jan Josef Liefers, Stefan Gödicke, Katharina Schüttler

Zápletka: „Každá rodina má tajemství. Příběh židovského chlapce, který dospívá a hledá sebe sama během 2. světové války v politicky neutrálním Švédsku.”

Snímek Lisy Ohlin, Šimon a duby, byl uveden v oficiálních filmových selekcích velkých MFF v Berlíně, v Seattlu a v Palm Springs v roce 2011 a získal dvě ceny Gulbagge Award, udělované Švédským filmovým institutem (lokální obdoba ceny Oscar). Je adaptací stejnojmenného bestselleru mezinárodní známé švédské spisovatelky Marianney Fredriksson. Prostřednictvím jedinečného příběhu mladého chlapce Šimona a jeho židovského kamaráda Isaka, kteří musí čelit nepříznivému období druhé světové války, Lisa Ohlin přináší unikátní obraz společenské situace tehdejší doby a popis židovské otázky ve Švédsku. V hlavní roli se představí mladý a talentovaný švédský herec Bill Skarsgård – syn mezinárodně známého herce Stellana, – který byl za tento herecký výkon porotou Berlínského filmového festivalu vyhlášen za jednoho z představitelů Shooting Star za rok 2012.

Zdroj: Film Europe

Související články:

Žádné komentáře

Trackbacks/Pingbacks

  1. Přehled premiér na červen | FilmFan.cz - [...] Šimon a duby [...]

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

two × five =

Starší příspěvky:
Páni mají radši blondýnky

USA, 1953 Originální název: Gentlemen Prefer Blondes Režie: Howard Hawks Žánr: Komedie Stopáž: 91 min. Premiéra v ČR: 1. 6....

Zavřít