Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Marie Krøyer

MarieKroyerDánsko, 2012

Originální název: Marie Krøyer

Režie: Bille August

Žánr: Drama, životopisný

Stopáž: 112 min.

Premiéra v ČR: 18. 4. 2013

Hrají: Birgitte Hjort Sørensen, Søren Sætter-Lassen, Sverrir Gudnason

Zápletka: Mezinárodně uznávaný filmový režisér Bille August se svým snímkem Marie Krøyer vrací po 25 letech opět do rodného Dánska a divákům přináší intimní příběh ženy ze začátku 20. století, inspirovaný skutečnými událostmi.

Bille August se dostal do mezinárodního povědomí filmem Pelle Dobyvatel (1987), který získal na MFF Cannes Zlatou palmu, a v roce 1989 mu Americká filmová akademie udělila Oscara za nejlepší cizojazyčný film. Po obdržení dalších prestižních filmových cen za film S nejlepšími úmysly (1992) – scénář napsal Ingmar Bergman – odešel do zahraničí a režíroval několik mezinárodních koprodukčních projektů (Dům duchů, Stopy ve sněhu, Bídníci ad.). Za svou celoživotní práci filmového režiséra byl odměněn rytířským řádem Dánského a Švédského království.

Augustův nejnovější film vypráví příběh umělkyně Marie Krøyer, manželky mentálně postiženého dánského malíře P.S. Krøyera, která se zmítá mezi sociálními rolemi oddané manželky, starostlivé matky a kreativní umělkyně. Na dovolené ve Švédsku však pozná hudebního skladatele Huga Alfvéna, do kterého se vášnivě zamiluje.

Zdroj: Film Europe

Související články:

Žádné komentáře

Trackbacks/Pingbacks

  1. Duben – 3. týden premiér | FilmFan.cz - [...] Marie Krøyer [...]
  2. Přehled premiér na duben (novinky v kině) | FilmFan.cz - [...] Marie Krøyer [...]

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

four + twelve =

Starší příspěvky:
Šmejdi

ČR, 2013 Originální název: Šmejdi Režie: Silvie Dymáková Žánr: Dokument Stopáž: 78 min. Premiéra v ČR: 18. 4. 2013 Zápletka:...

Zavřít