Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Domov

DomovRusko, 2012

Originální název: Dom

Režie: Oleg Pogodin

Žánr: Akční, drama

Stopáž: 109 min.

Premiéra v ČR: 5. 9. 2013

Hrají: Sergey Garmash, Bogdan Stupka, Ekaterina Rednikova, Vladimir Epifantsev

Zápletka: „V konfrontaci s vlastní minulostí je možné, že nás pohltí víc, než jsme si původně mysleli.”

Ruský režisér převážně žánrově čistých akčních filmů přináší ponurý filmový žalozpěv o vyrovnávání se s vlastní minulostí, který je určený náročnějšímu publiku.

V rozlehlém domě uprostřed ruských stepí se schází celá široká rodina. Když se po 25 letech náhle na prahu dveří objeví i nejstarší syn Viktor, na světlo začnou vyplavovat dosud nedořešené rodinné konflikty. Nikdo však nemá ani tušení, že Viktor utíká před svou temnou minulostí a že bezcitní nájemní zabijáci v černých oblecích neúnavně hledají jeho tajný úkryt. Skutečným ohrožením už tedy nejsou jen komplikované rodinné vztahy, ale nebezpečí, které na ně číhá venku.

Oleg Pogodin vytváří skličující, ale poetický film s podmanivou silou filmových obrazů, kde je cítit vliv nejen ruských filmových velikánů Andreje Tarkovského či Nikity Michalkova, ale i amerických westernů se silným motivem osudovosti a divoké přírody.

Sergej Garmaš, představitel pronásledovaného Viktora, získal za svůj přesvědčivý herecký výkon prestižní sošku Nika, ruskou obdobu amerických Oscarů, kterou uděluje Ruská filmová akademie.

Zdroj: Film Europe

Související články:

Žádné komentáře

Trackbacks/Pingbacks

  1. Přehled premiér na září | FilmFan.cz - [...] Domov [...]

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

nine − 9 =

Starší příspěvky:
Obchodníci

ČR, 2013 Originální název: Obchodníci Režie: Petr Šícha Žánr: Komedie, romantický, hudební Stopáž: 85 min. Premiéra v ČR: 5. 9....

Zavřít