Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Filmového příběhu by se mohl dočkat i sám Tolkien

JRRTolkienNa plátna kin by se po svých knihách Hobit a Pán prstenů mohl podívat i jejich autor –  J. R. R. Tolkien. Jeho životopisný snímek nese prostý názvem Tolkien a scénáře by se měl ujmout David Gleeson.

Děj snímku by se měl soustředit na spisovatelova mladá léta – konkrétně na jeho studium na univerzitě Pembroke a jeho vojenskou službu během I. světové války. Díky tomu by měl divák pochopit pojítka mezi jeho zážitky a zkušenostmi, jež vtiskl do svých fantasy románů.

Filmaři navíc stále čekají, zda se projektu zůčastní i Tolkienovi příbuzní. Tolkienův syn Christopher, totiž není nadšený z práce Petera Jacksona a jeho filmy mu nejsou příliš po chuti… Filmaři ale projekt hodlají natočit i tak a produkci si vezme na starosti Peter Chernin.

Zdroj: LA Time

Související články:

Žádné komentáře

Trackbacks/Pingbacks

  1. Válka o Tolkiena začala | FilmFan.cz - [...] prvním jsme již psali. Jmenuje se Tolkien a měl by se soustředit na autorova studia a jeho životní příběh…

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

one × four =

Starší příspěvky:
Joseph Gordon-Levitt jako Sandman?

Jméno Joseph-Gordon Levitt je v poslední době zmiňováno snad se všemi možnými komiksovými adaptacemi! Nechápu, jak to ten kluk dělá,...

Zavřít