Pages Navigation Menu

Filmové novinky

James Cameron o Avatarech: „Je to rodinná sága jako Kmotr…“

avatar3James Cameron se chystá vyrazit znovu na Pandoru a jeho práce se pomalu ale jistě blíží ke konkrétnějším obrysům, takže najal tým scénáristů, aby mu pomohli se scénáři. Konkrétně se svých povinností při psaní jednotlivých dílů ujmou Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silverová a Shane Salerno.

Natáčení se přesune na Nový Zéland a jelikož budou všechny 3 díly natáčeny současně, dočkáme se vždy jednoho dílu ročně a začneme rokem 2016, kdy by měl mít premiéru Avatar 2.

Jak již režisér několikrát uvedl, podíváme se i pod vodu – seznámíme se s tamními vodními národy i jejich kulturou. Původně režisér zvažoval i možnost, zda nenavštívit i jiné světy v rámci stejné sluneční soustavy, ale nakonec to prý vůbec nebude nutné a pro výpravu děje bude stačit Pandora.

„Viděl bych to tak, že Pandora, kterou jsem představili je fantastickou zemí, kterou během několika desetiletí obsadí lidé,“ uvedl Cameron na vysvětlenou. Avatar sklidil ohromný úspěch, ale přesto je tu otázka, co dalšího lidem s ohledem na děj nabídnout. „Je to příběh rodiny Jakea Sullyho. Rodiny, kterou si založil na Pandoře. Přemýšlím o tom jako o rodinné sáze jako je Kmotr.“

Tak nám nezbývá než doufat, že Jake a jeho rodina si zde nevytvořili jistou formu mafie a jiných zločinecných aktivit…

Zdroj: THR

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

2 + 9 =

Starší příspěvky:
Zpátky do ringu

USA, 2013 Originální název: Grudge Match Režie: Peter Segal Žánr: Komedie, sportovní Stopáž: 105 min. Premiéra v ČR: 2. 1....

Zavřít