Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Robert Redford plánuje snímek z II. světové války

robertRedfordRobert Redford v současné době natáčí filmovou adaptaci románu A Walk In The Woods, ale i tak se rozhlíží po dalším projektu. Tím by se měl stát snímek Climb To Conquer podle stejnojmenné knihy Petera Sheltona.

Podtitul knihy nese název The Untold Story Of World War II’s 10th Mountain Division Ski Troop. Děj nás tedy zavede do II. světové války a zaměří se na méně známé události, kdy americká armáda svedla boje v italských horách. Skupina vojáků tehdy musela vyšplhat na zrádnou Riva Ridge v severní části Apenin a dobýt německou dosud nedobytnou pozici. Celá operace pomohla Spojencům prolomit patový stav na italské frontě. Zajímavostí je, že tato vojenská jednotka vstoupila do války jako poslední a že ji tvořili atleti, univerzitní studenti a úředníci. Právě jejich divize měla největší ztráty na životech a mezi těmi, kteří přežili patří i Bil Bowerman – zakladatel značky Nike.

Redford prý právě vyjednává s Kurtem Johnstadtem, aby se ujal scénáře. Teprve pak se uvidí, zda bude snímek pouze produkovat, nebo se ujme i režie.

Zdroj: Variety

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

seven + four =

Starší příspěvky:
The Disappearance of Eleanor Rigby: Them – trailer

Conor a Eleanor měli šťastné manželství. Jednoho dne se ale vedle sebe probouzejí jako cizinci poznamenaní snahou porozumět tomu druhému....

Zavřít