Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Zoran, můj synovec idiot

Zoran_plakát.inddItálie/Slovinsko, 2013

Originální název: Zoran, il mio nipote scemo

Režie: Matteo Oleotto

Žánr: Komedie

Stopáž: 106 min.

Premiéra v ČR: 28. 8. 2014

Hrají: Giuseppe Battiston, Teco Celio, Rok Prašnikar, Robero Citran, Marjuta Slamič, Sylvain Chomet

Zápletka: Paolo je cynický čtyřicátník, kterému nic špatné není cizí. Žije sám a večery tráví nad sklenkou dobrého italského vína v taverně u Gustina, kde spřádá marné sny o návratu své bývalé ženy. Jeho život je ale obrácen naruby příchodem Zorana, šestnáctiletého kluka s udiveným pohledem, kterého Paolo „zdědí“ po své slovinské příbuzné. Synovec Zoran sice vypadá jako nekňuba, ale ukáže se, že má jednu geniální vlastnost, kterou jeho strýc hodlá využít ke svému prospěchu – bezchybně hází šipky. Zatímco se Paolo horečně snaží synovcův talent náležitě zpeněžit, Zoranova přítomnost začne měnit nejenom zaběhnuté pořádky v malém městečku, ale i Paolův stereotypní život.

Italsko-slovinská komedie ukazuje s nadsázkou italský venkov i jeho obyvatele. Režisér si bere na paškál náturu obyvatel malého italského regionu a staví proti sobě dva lidské typy, které si na první pohled nemohou být vzdálenější, ale pod vzájemným působením se začnou proměňovat a sbližovat.

Zdroj: Artcam

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

six + thirteen =

Starší příspěvky:
Želvy Ninja

USA, 2014 Originální název: Teenage Mutant Ninja Turtles Režie: Jonathan Liebesman Žánr: Akční, dobrodružný, sci-fi Stopáž: 90 min. Premiéra v ČR:...

Zavřít