Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Pohádkář

PohadkarČR, 2014

Originální název: Pohádkář

Režie: Vladimír Michálek

Žánr: Romantický, drama

Stopáž: 90 min.

Premiéra v ČR: 6. 11. 2014

Hrají: Eva Herzigová, Jiří Macháček, Aňa Geislerová, Matěj Hádek, Anna Linhartová, Mariana Kroftová, Jiří Dvořák

Zápletka: Pohádkář je milostný příběh člověka balancujícího na hraně lásky, vášně a lži. V řece je nalezeno tělo neznámého muže. Při pátrání po jeho identitě se kapitán Rott (Matěj Hádek) ocitne uprostřed úplně jiného příběhu. Postupně se před ním rozehrává milostné drama hlavního hrdiny Máry/Kamila (Jiří Macháček), který si vybudoval dva souběžné životy se dvěma krásnými ženami (Eva Herzigová a Aňa Geislerová). Pro Pohádkáře jsou ženy výzvou, vášní i inspirací, jsou objektem lásky i lži, lži, kterou buduje s takovou samozřejmostí, že si ji vlastně ani neuvědomuje. Žije ve světě svého velkého živého snu, v němž je tím, kým zrovna chce být, kde platí pouze tady a teď, v němž se zapomíná, co bylo včera a nečeká na to, co bude zítra. Snu, který je tolik povznášející pro něj a tolik zničující pro lidi, které by chtěl milovat.

Film Pohádkář vypráví jedinečný, ale mnohými z nás zažívaný příběh. Příběh o touze, podvodu a věčném odpouštění. Příběh lidí ztracených v bludišti lásky, z kterého nemohou a možná ani nechtějí najít cestu. Protože láska podobně jako lež bývají slepé. Čím blíže se kapitán Rott dostává k podstatě toho, jaký Mára/Kamil byl, tím víc začíná chápat nejen to, že prostě nemohl žít jinak, než žil, ale chápe i důvody přetrvávající lásky obou jeho partnerek. A co víc, díky Márovi možná dokáže najít klíč k vyřešení vlastního života, který se mu hroutí pod rukama. Pohádkář je příběh, v němž je vášeň tak spalující a touha tak silná… Je to příběh, který byste možná nechtěli zažít, ale určitě byste ho chtěli vidět.

Film Pohádkář natočil režisér Vladimír Michálek podle stejnojmenného bestselleru Báry Nesvadbové s  Jiřím Macháčkem, pětinásobnou držitelkou Českého lva Annou Geislerovou a topmodelkou Evou Herzigovou, která se po řadě zahraničních filmových příležitostí objeví poprvé v českém filmu!

Pohádkář tak nabídne svému divákovi skutečně mimořádnou autorskou kombinaci. Autorka knižní předlohy Barbara Nesvadbová patří dlouhodobě mezi nejprodávanější české spisovatelky s širokou čtenářskou základnou. Vladimír Michálek je režisér, jehož filmy získaly mnoho domácích výročních cen. Snímek Je třeba zabít Sekala byl oceněn celkem 10 Českými lvy včetně ceny za režii a pro nejlepší film. Výjimečnou příležitostí pak bude spojení s autorem hudby – Romanem Holým. Titulní písničku Pohádkář nazpívali Jiří Macháček, Eva Herzigová, Aňa Geislerová s Romanem Holým a Emou Brabcovou.

Zdroj: Falcon

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

5 − three =

Starší příspěvky:
Včelka Mája

Německo, 2014 Originální název: Die Biene Maja - Der Kinofilm Režie: Alexs Stadermann Žánr: Animovaný, rodinný Stopáž: 88 min. Premiéra...

Zavřít