Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Planeta 51

2009, VB/Španělsko, režie: Jorge Blanco, Marcos Martínez, Javier Abadplaneta1

Žánr: komedie, animovaný, rodinný, sci-fi

Stopáž: 91 min.

Planeta 51 je obyčejnou na planetou, kde žijí malí milí zelení pozemšťané. Chodí do kina, do práce, do školy, grilují, nakupují, venčí své psy a vyprávějí si vtipy. Žijí obyčejným všedním životem 50. let. Hlavní hrdina Tléma chodí do školy a až ji dokončí, začne pracovat jako odborný asistent ve zdejším atronomickém centru. Jeho sousedkou je krásná Nimra, kterou tajně miluje, ale dosud se nevyslovil. Jeho nejlepší přítel Skiff pracuje v krámku s komiksy a rád si připravuje všechny možné scénáře na útok mimozemšťanů. Životy všech tří hrdinů beží klidně, ovšem jen do té chvíle, kdy se na nebi objeví mimozemská loď a celá planeta nepropadne panice a strachu z invaze.

A jak už tomu tak osud chce, přistane přímo na trávníku Tlémových sousedů, zatímco se chystají na tradiční grilování. Astronaut Chuck vystoupí ven, zabodne americkou vjaku do země a teprve tehdy si uvědomí, že není sám. A astronaut? Strachy uteče a najde si útočiště v centru, kde Tléma pracuje. Tam jej také zelený mužíček objeví a oproti původnímu strachu se z nich stanou přátelé. Problém však nastává tehdy, když se do pátrání po mimozešťanovi vloží armáda v čele s generálem Grawlem. Ti chtějí Chucka zajmout, prozkoumat mu mozek a popřípadně jej zabít, aby zabránili invazi jemu podobných.
planeta2
Velmi dobře jsem se při tomto snímku bavila. Je to vtipné a zase trošku jiné. Pravda příběh příliš originání není, jde de facto o příběh E.T. mimozemšťana naruby, ale i tak je to hezké. Nápad s tématem, že člověk je mimozemšťan je příjemná změna. Ukazuje, že každá věc má dvě strany, nikdo neví, jestli náš život je jediný a my můžeme být úplně stejně vetřelci jako kdokoli jiný. Poměrně vtipný a i trošku ironický je pohled na amerického astronauta. Vystupuje jako ohormný borec, přesto při první příležitosti uteče. A když se poté dostane do kontaktu s místní civilizací, jako první si objedná kafe.
planeta3
Animace je poměrně povedená a propracovaná do jemných detailů. Pokojík hlavního hrdiny se podobá pokojíkům většiny dospívajících a i jeho problémy. Starostliví rodiče, věrný přítel a platonická láska. To vše se dětem určitě bude líbit, včetně zvířátek, roztomile vrtících ocáskem a barevnosti postav. Osobně si však myslím, že se nebudou nudit ani dospělí a to hlavně tehdy, pokud milují film a sci-fi jako takové. Z každého záběru je totiž patrné, že tento film dělali filmoví fanoušci, na každém kroku se setkáme s odkazem na nějaký ten počin. Za všechny může uvést Vetřelce, Zpívání v dešti, E.T. mimozemšťan, Pomáda a řada dalších. Sama jsem se několikrát při těchto narážkách svíjela smíchy. Je patrné, že se tvůrci právě o toto snažili, aby si tam každý našel své.

Dávám70%, je to vtipná úžasně barevná pohádka na odreagování.

http://www.csfd.cz/film/238481-planeta-51/?text=145635

http://www.imdb.com/title/tt0762125/

http://www.planeta51.cz/

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

two × 1 =

Starší příspěvky:
Špatnej polda (The Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans)

2009, USA, režie: Werner Herzog žánr: drama, krimi stopáž: 122 min. Hrají: Nicolas Cage, Eva Mendes, Val Kilmer, Xzibit, Fairuza Balk, Shawn Hatosy, Jennifer Coolidge, Vondie Curtis -...

Zavřít