Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Zprávy z Bollywoodu

V Bollywoodu se právě chystají tři nové premiéry. Jejich tvůrci však zdůrazňují, že jsou tyto filmy odlišné o těch, na které jsme od Indů zvyklí. První z nich se jmenuje Lamhaa, odehrává se na Středním východě a jedná se o akční thriller. Hrdinou příběhu je vojenský důstojník a jeho láska bojující na svobodu Kašmíru. Ocitají se uprostřed rozličných konfliktů a problémů, kterými Kašmír za několik let prošel a to vše mezi nimi vytváří speciální pouto a naději, že snad jednoho dne naleznou štěstí. Rolí obou hrdinů se pod režisérskou taktovkou Rahul Dholakia ujali Bipasha Basuová, Sanjay Dutt. Doplňovat je budou Kunal Kapoor a Anupam Kher. S promítáním jsou však od počátku spojeny problémy. Ve státech kolem zálivu panuje poměrně velká cenzura a tak horzí, že se film v těchto státech ani promítat nebude. Z čehož jsou filmaři dost smutní, právě Střední východ je totiž jedním z největších odbytišť bollywoodských filmů.

Druhým je snímek We Are Family, kde se v hlavních rolích představí Kareena Kapoorová a Kajol. Režie se ujal Karan Johar a jedná se o bollywoodskou předělávku klasického amerického snímku Druhá nebo první (Stepmom) z roku 1998 se Susan Saradonovou a Julií Robertsovou v hlavních rolích.

Režisér Abhishek Sharma natočil snímek s názvem Tere Bin Laden. Příběh se točí kolem mladého ambiciózního reportéra z Pakistánu, který se rozhodne emigoravat do USA, aby si splnil americký sen. Jeho snahy jsou však pokaždé zmařeny zamítnutím víza a když už to vypadá naprosto beznaděje, potká muže, který jako by vypadl z oka Usamovi Bin Ladinovi. Ali se proto rozhodne, že se dopustí podvodu a natočí s mužem video, které rozpošle do všech zpráv jako senzaci. Ovšem porblém nastane, když Bílý dům pošle po Aliho stopě příliš horlivého tajného agenta. Hrají Ali Zafar, Piyush Mishra, Sugandha Garg a Pradhuman Singh.

Posledním počinem je film Udaan. Rohan se po osmi letech strávených na internátní škole vrací domů do malého průmyslového města. Setkává se zde s autoritativním otcem a mladším nevlastním bratrem, o kterém neměl ani ponětí. Musí pracovat v otcově továrně na ocel a studovat stojírenství, přestože si to nepřeje. Snaží se proto osamostatnit se, vzít osud do vlastních rukou a splnit si svůj sen stát se spisovatelem. Vikramaditya Motwane režíroval a pod jeho vedením se jednotlivých rolí zhostili Rajat Barmecha, Rajat Barmecha, Ronit Roy, Manjot Singh a Anand Tiwari.

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

one × three =

Starší příspěvky:
Že by další kontroverzní snímek?

Režisér Paul Thomas Anderson má prý zálusk na snímek pod operačním jménem The Master. Natáčet by se mělo začít příští...

Zavřít