Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Kung Fu Panda 2 (Kung Fu Panda: The Kaboom of Doom)

USA 2011, režie: Jennifer Yuh

Žánr: Animovaný, rodinný, komedie, dobrodružný

Stopáž:  91 min.

Hrají v českém znění:  Saša Rašilov, Otakar Brousek st., Nela Boudová, Tereza Bebarová, Michal Holán, Libor Bouček

Po spokojeně žije jako Dračí bojovník v rodném údolí, trénuje s mistrem Shifu i svými přáteli – Pěti postrachy. Stále rád jí a stále je tak trošku nekňuba. Ovšem v Číně se objevilo nové nebezpečí – Lord Shen. Zaprpklý a pomstychtivý páv, který hodlá zničit celé kung fu pomocí tajné a mocné zbraně. Již se mu podařilo zabít několik mistrů kung fu,  a tak se Po spolu se svými příteli vydává Shena zastavit. Tato mise však není to jediné, čemu bude muset Po čelit, poprvé v životě se bude muset postavit i své minulosti a tomu, odkud pochází a kým byli jeho rodiče. Po celou dobu mu však budou po boku věrní přátelé i bojové umění, díky kterému najde náš panda i svůj vnitří klid.

Druhé pokračování o roztomilém a neohrabaném pandovi je tu. Asi každého z nás napadlo, jak může mít houser pandu za syna a jak se ukázalo, byla to myšlenka správná. Po musí najít sám sebe i svou rodinu a to vše za věčného brblání, odmlouvání, zastávek na svačinu a poněkud pomalejšího myšlení. Bez toho si nikdo nedokáže Poa představit a právě tyto vlastnosti mu propůjčují roztomilost, oblíbenost a vtip. Konec konců už jen zásadní hláška filmu – „Chce zničit kung fu? Vždyť jsem se je právě naučil!“ – hovoří za své. K tomu úžasně velká zelená kukadla, roztomilej čumáček a nějaký ten špíček navíc z něj dělají neodolatelného hrdinu. A když se poté divák dozví i to, co se stalo rodičům, nezůstane jediné oko suché. Jedná se samozřejmě o zábavu pro děti, tudíž jsou postavy barevné, krásně propracované a přehledně roztříděné, že si rozhodně nikdo nemůže splést ty zlé s hodnými. Konec konců hrůzná, šedivá, cvočky okovaná vlčí smečka nepřijde milá a přátelská nikomu. Páv – zloduch naopak ukazuje nadutost, namyšlenost a to, že cesta k moci za asistence násilí znamená hluboký pád dolů a rovnou na kokos.

Animace je jako vždy dokonalá a příběh je pěkně vyvážený. Vtip, smutek a dobrodružství se rovnoměrně střídají. Pro úvodní vyprávění filmaři šikovně a pěkně využili klasické 2D kresby. Také volba zvířat se povedla, jejich vzhled více méně symbolizuje jejich povahy. Vtipu je zde oproti prvnímu dílu trošku méně, ale i tak je příběh poměrně povedený a pěkně rozvíjí započatý děj. Filmaři do něj dokonce zabudovali i nějaké ty prvky naší doby jako sběratelské figurky, podpisové kartička apod. Rodiče se tomu zamějí a děti zajásají že jejich hrdinové mají stejné koníčky a suvenýry. Ovšem i na akci dojde a Po zase o trošku víc dospěje a uvědomí si, kam skutenčně patří.

Dávám 70%. Pro animované filmy mám obrovskou slabost. Dojala jsem se, zasmála jsem se a když Po nakopal namyšlenému pávovi zadek, zajásala jsem a spokojeně se usmála. Pro děti výborná zábava a pro jejich rodiče příjmená barevná podívaná na klidné víkendové odpoledne.

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

five + 18 =

Starší příspěvky:
The Thing – trailer

Antarktida je neobyčejným kontinentem. Nalézá se zde i izolovaná základna, kde se vědecký objev stává bojem o přežití, když mezinárodní...

Zavřít