Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Fikce o Tolkienovi

Spisovatel Steve Hillard napsal román Mirkwood, který vypráví fiktivní příběh z života autora Pána prstenů J. R. R. Tolkiena. To samo o sobě stačí na to, aby o novinku projevili zájem filmaři a převedli příběh na filmová plátna.

Kniha vypráví o ukrytých tajných Tolkienových dokumentech, které se snaží získat zlé síly. Proti nim však stojí osiřelá dívka Cadence, která je objeví. Na úvod knihy přistane světoznámý spisovatel Tolkien v New Yorku, aby se zúčastnil tajmené schůzky. Nese sebou staré dokumety, z nichž je mnoho v neznámém jazyce a hovoří o hrdince Aře – hobitce, která žila v dávné zemi, která inspirovala Tolkiena k vytvoření Středozemě. Touha po dokumentech donutí Tolkiena, aby je svěřil do péče obyčejnému brusiči nožů Jessemu Grandeovi. Po téměř 40-ti letech Grande odešel a dokumenty najde jeho osiřelá pravnučka. Temné síly z říše fantazie však nepřestávají dokumenty hledat a Cadence, tak musí příběh Ary chránit.

Produkce se ujalo studio EMO Films a Joel Eisenberg s Timothym Owensem. Zároveň filmaři dodávají, že kniha poslouží pouze jako předloha a že se scénář opře i o skutečný Tolkienův životopis.

Zdroj: THR

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

six − 5 =

Starší příspěvky:
Krádež identity

Jason Bateman a Melissa McCarthyová se ujmou hlavních rolí v nové komedii The ID Theft. Bateman, který projekt zároveň produkuje...

Zavřít