Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Milovaní

Francie, 2011

Originální název: Les bien-aimés

Režie: Christophe Honoré

Žánr: Drama

Stopáž:  139 min.

Premiéra v ČR: 24. 11. 2011

Hrají: Catherine Deneuve, Ludivine Sagnier, Chiara Mastroianni, Louis Garrel, Miloš Forman

Zápletka: Ve filmu Milovaní sledujeme dva milostné příběhy, příběhy dvou generací, matky a dcery, z nichž si ani jedna neumí připustit, že by žila sama. První příběh je pojatý jako legenda. Začíná v neoddiskutovatelně Zlatém věku lásky, v 60.letech – v době sexuální revoluce a rozvoje feministického hnutí. Po něm následuje příběh druhý, který se odehrává v 90.letech – v době, které vládne strach ze závazků a viru AIDS.

Já patřím ke druhému příběhu. Patřím ke generaci, která objevila lásku v čase AIDS, v době, kdy byla prevence prohlášena za dogma a smrt nad námi všemi ve chvílích samoty visela jako stín. Zobrazil jsem zářivou éru, která byla bezpochyby jen iluzí, éru, ve které pro vás ještě lidé, do kterých jste se zamilovávali a po kterých jste toužili, neznamenali hrozbu. Dlouho jsem měl za to, že jen moji rodiče poznali opravdovou lásku, zatímco já jsem mohl milovat jen napůl, ochromený nedůvěrou a hrůzou. Ale nakonec jsem došel k rozhodnutí, že moje milostné příběhy mají stejnou váhu jako ty jejich. Nemožnost bezstarostného milování v žádném případě nesnižovala sílu našich sympatií a vášní… Ve filmu Milovaní bych chtěl podniknout „kouzelné putování za štěstím, před kterým nikdo neuteče“.

Zdroj: Aerofilms

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

seventeen − 6 =

Starší příspěvky:
Snow White and the Huntsman – trailer

Sněhurka je jedinou osobou, která může zabránit královně, aby zničila království i ji samu. Čardějnice si totiž nikdy ani na...

Zavřít