Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Čtyřlístek ve službách krále

ČR, 2012

Originální název: Čtyřlístek ve službách krále

Režie: Michal Žabka

Žánr: Animovaný

Stopáž: 90 min.

Premiéra v ČR: 28. 2. 2013

Hrají: Ondřej Brzobohatý, Tereza Bebarová, Bohdan Tůma, Ivan Trojan, Václav Postránecký, Vladimír Javorský

Zápletka: Malý výlet na Pražský hrad k Fifinčiným narozeninám nabídne Čtyřlístku úžasné setkání – ve Zlaté uličce je nejdříve přepadne živý Lev, který je pak zavede tajnými podzemními chodbami až k hrobce českých králů, kde na ně už čeká samotný král a císař Rudolf II.!

Rudolf II. podniká se svým věrným lvem Aurixem cestu časem z minulosti do přítomnosti, protože podle předpovědí věhlasných císařských astrologů jenom prapodivné bytosti z budoucnosti, kteří si říkají Čtyřlístek, pomohou získat panovníkovi zázračný kámen mudrců, a tak zachránit království před zrádným alchymistou Kelleym, který se chce zmocnit trůnu. Budou se muset postavit i mocnému démonu zimy, smrti a zmaru Zimozelovi, který chce na zemi nastolit vládu věčného ledu.

Než se Fifinka, Myšpulín, Piňďa a Bobík nadějí, rozběhne kolotoč neuvěřitelných střetů, konfliktů a peripetií, v nichž se hrdinové dostanou i do minulosti na královský dvůr, kde jim doslova půjde o život.

Ale nebyl by to Čtyřlístek, kdyby díky svému důvtipu a vynalézavosti nevyřešil všechny nástrahy i nečekané překážky, které jim postaví do cesty Kelley a mocný Zimozel, ale taky bezděčně král Rudolf, a nakonec nezachránil celou planetu před ledovou zkázou. Král Rudolf II. se vrací do své doby sice bez kamene mudrců, ale moudřejší o poznání, že přátelství a odvaha jsou cennější než zlato.

Zdroj: Cinemart

Související články:

Žádné komentáře

Trackbacks/Pingbacks

  1. Přehled premiér na únor (novinky v kině) | FilmFan.cz - [...] Čtyřlístek ve službách krále [...]

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

seven + seven =

Starší příspěvky:
Jsou tu další plakáty z Iron Mana 3

Po plakátech Aldricha Killiana a Jamese Rhodese se na Internetu objevily další plakáty z Iron Mana 3. Na prvním si...

Zavřít