Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Za II. světové války se hrál i baseball

PlayingWithTheEnemyRežisér Jim Sheridan je ujme filmové adaptace knihy Garyho W. Moorea s názvem Playing with the Enemy. Příběh je založen na skutečných událostech jež se odehrály v Americe v průběhu II. světové války. Kromě režie se Sheridan ujme i produkce spolu s Tomem De Santem. Výkonnými producenty budou David Ranes, Wayne Duband a Grace Oppenheimerová.

Hlavním hrdinou příběhu je Gene Moore – chlapec z farmy ve státě Illinois. Když nemusel Gene do školy nebo pomáhat na farmě, hrál baseball za místní tým. Většina jeho spoluhráčů byla i dvakrát straší než on, ale v ničem ho to nelimitovalo. Ani hráčům přítomnost 15 letécho chlapce nevadila, byl totiž nejlepší chytačem, co kdy kdo viděl a dokázal odpálit míč do neuvěřitelné vzdálenosti. Zprávy o jeho výjimečnosti se dostaly až k Brooklyn Dodgers, kteří si ho okamžitě jeli prohlédnout. Gene tak měl našlápnuto k hvězdné kariéře, ovšem přišel Pearl Harbor… V armádě hrál Gene a jeho tým za námořnictvo na Azorech i v severní Africe. Pak jeho tým dostal speciální a tajný úkol – dovézt do Spojených států zajaté německé námořník z ponorky U-505. Gene tehdy přesvědčil svého důstojníka, aby mu dovolil zajatce naučit hrát baseball, zatímco on a jeho spoluhráči čekali na konec války a nástup do profesionálních klubů. Ovšem v Louisianě se Geneův osud neodvolatelně změnil… a s ním i americký národní koníček.

Zdroj: Deadline

 

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

seventeen + sixteen =

Starší příspěvky:
Michael Fassbender a Natalie Portmanová v Shakespeareově tragédii

Do kin míří další adaptace Shakespeareovy hry. V hledáčku filmařů utkvěla tragédie Macbeth a v hlavních rolích by se mohli...

Zavřít