Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Neřízené střely

NerizeneStrelyItálie, 2010

Originální název: Mine vaganti

Režie: Ferzan Ozpetek

Žánr: Drama, komedie, romantický

Stopáž: 110 min.

Premiéra v ČR: 4. 7. 2013

Hrají: Riccardo Scamarcio, Nicole Grimaudo, Alessandro Preziosi, Ennio Fantastichini, Lunetta Savino

Zápletka: „Některá rodinná tajemství je lepší držet pod pokličkou. – Příběh rodiny, vlastnící továrnu na výrobu těstovin v oblasti Salento, a především příběh dvou bratrů, snažících se o to, aby je rodina v čele s otcem akceptovala takové, jací opravdu jsou.”

Úspěšný a oceňovaný italský režisér Ferzan Ozpetek vytváří hravou a inteligentní komedii, která získala Cenu poroty na Mezinárodním filmovém festivalu Tribeca v New Yorku v kategorii nejlepší hraný film a další významná filmová ocenění v kategoriích nejlepší herec a herečka ve vedlejší roli.

Hlavní postavou filmového příběhu je Tommaso, nejmladší syn kantonské početné a tradiční rodiny z jižní Itálie, která se už od 60. let zabývá výrobou těstovin. Na cestě domů z Říma, kde studuje literaturu a kde žije se svým přítelem Marcem, se Tommaso rozhodne říct rodičům pravdu o své sexuální orientaci. Ale když je konečně připravený před ně předstoupit, jeho starší bratr Antonio mu překazí všechny jeho plány odhalením jeho vlastního tajemství. Snímek Neřízené střely je zábavnou, povznášející a zároveň dojemnou italskou komedií.

Režisér Ozpetek volí ke zpracování tohoto příběhu hravý přístup, zároveň však kritizuje konvenční hodnoty provinčního jihu Itálie s excentrickými postavami jako konzervativní otec filantrop, teta alkoholička, věčně otrávené služebnictvo či sexuálně žádostiví Tommasovi přátelé. Tématem rodinných tajemství, zvláštními charaktery postav a hořkosladkým tónováním filmového vyprávění se snímek Neřízené střely přibližuje k poetice filmů svérázného španělského režiséra Pedra Almodóvara.

Zdroj: Film Europe

Související články:

Žádné komentáře

Trackbacks/Pingbacks

  1. Červenec - přehled premiér | FilmFan.cz - [...] Neřízené střely [...]

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

five × one =

Starší příspěvky:
Jako malí kluci

Francie, 2013 Originální název: Les Gamins Režie: Anthony Marciano Žánr: Komedie Stopáž: 95 min. Premiéra v ČR: 4. 7. 2013...

Zavřít