Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Hlas

HlasTurecko, 2010

Originální název: Ses

Režie: Ümit Ünal

Žánr: Horor, Thriller

Stopáž: 97 min.

Premiéra v ČR: 8. 8. 2013

Hrají: Selma Ergec, Mehmet Gunsur, Isik Yenersu

Zápletka: „Atmosférický thriller s temným podtextem, který v převážně poetické turecké kinematografii zavádí tradici oblíbeného žánru.”

Zkušený scenárista a režisér Ümit Ünal, jehož předešlé filmy získaly mnoho prestižních ocenění na mezinárodních filmových festivalech v Istanbulu, Ankaře či v Antalyi, tentokrát ve spolupráci s filmovým kritikem a spisovatelem Uygar Şirinem obohacuje současný poetický turecký film o psychologický hororový snímek. Ten i navzdory neexistenci tradice žánrových tvořivých tendencí v kontextu lokální kinematografie získal hned po svém uvedení cenu za nejlepší kameru a nejlepší zkomponovanou hudbu na MFF v Ankaře.

Snímek Hlas vypráví příběh ženy, ke které začne promlouvat zvláštní hlas, přicházející ze záhadného zdroje, a odhaluje její doposud nikým nepoznané fakty a souvislosti. Zdá se, že je to Boží hlas, avšak brzy se začne zintenzivňovat a Deryin život se změní na noční můru.

Ünalova inteligentní žánrová chuťovka je plná referencí a motivů turecké kultury a poukazuje především na aktuální problém současné globální společnosti, na tematiku disfunkční a traumatizované rodiny.

Zdroj: Film Europe

Související články:

Žádné komentáře

Trackbacks/Pingbacks

  1. Srpen - 2. týden premiér | FilmFan.cz - [...] Hlas [...]
  2. Přehled premiér na srpen | FilmFan.cz - [...] Hlas [...]

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

8 − 1 =

Starší příspěvky:
Gravity – trailer

Doktorka Ryan Stoneová je brilantní medicínská inženýrka a právě se nachází na první misi ve vesmíru. Kolegou je jí astronaut...

Zavřít