Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Valčík pro Moniku

Valčík pro MonicuŠvédsko, 2013

Originální název: Monica Z

Režie: Per Fly

Žánr: Drama, životopisný

Stopáž: 105 min.

Premiéra v ČR: 17. 4. 2014

Hrají: Edda Magnason, Sverrir Gudnason, Kjell Bergqvist, Vera Vitali, Cecilia Ljung

Zápletka: „Oslnivá kariéra a následně tvrdý pád na dno svých možností.”

Životopisný film dánského režiséra Pera Flye o švédské zpěvačce a herečce Monice Zetterlund vypráví o její cestě z malého městečka ve Švédsku ke slávě v klubech v New Yorku a Stockholmu. Během své kariéry Zetterlund nahrála řadu jazzových alb a objevila se i v 10 filmech. V roce 1963 reprezentovala Švédsko v soutěži Eurovision song. Nepříjemná choroba ji však v roce 1999 přinutila k odchodu z veřejného života, plného úspěchů a slávy. A o šest let později po požáru v jejím stockholmském bytu umírá.

Krása a smyslnost v unikátním spojení s nevídaným talentem jí otevřely cestu. Jako zpěvačka a herečka prožila oslnivou kariéru v zlaté éře jazzu, avšak s pokročilým časem musela čelit i temné stránce slávy a úspěchu. Noční život jako jedna nekonečná párty a řetěz rozbitých milostných afér přinesly trpké poznání… Když se ráno osamělá Monica s koktejlem v ruce probouzí, zjišťuje, že během svého života více ztratila, než získala.

Zdroj: Film Europe

Související články:

Žádné komentáře

Trackbacks/Pingbacks

  1. Přehled premiér na duben | FilmFan.cz - [...] Valčík pro Moniku [...]

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

two × five =

Starší příspěvky:
Transcendence

USA/VB/Čína, 2014 Originální název: Transcendence Režie: Wally Pfister Žánr: Sci-fi, drama, mysteriózní Stopáž: 120 min. Premiéra v ČR: 17. 4. 2014...

Zavřít