Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Keira Knightley se přidala ke Kormákurovu Everestu

KeiraKnightleyKeira Knightleyová je zatím poslední hvězdou, která se připojila k už tak zářivému obsazení dokumetnárního dramatu Baltasara Kormákura Everest.

Hlavní postavy Roba Halla – vedoucího oné osudné expedice se ujme Jason Clarke. Thomas M. Wright a Martin Henderson ztvární jeho pomocníky Mikea Grooma a Andyho Harrise. Sam Worthington si zahraje Guye Cottera, Hallova novozélandského kolegu. Josh Brolin a Robin Wrightová si střihnou manželský pár horolezců Becka a Peach Weathersovi. John Hawkes ztvární Douga Hansena, který se o zdolání Everstu pokoušel s Hallem i o rok dříve. Naoko Moriová si zahraje Yasuko Nambovou, která se ve 47 letech chtěla stát nejstarší ženou, která spočinula na Everestu a Michael Kelly novináře Jona Krakauera, který o expedici napsal knihu Peklo blízko nebe (Into Thin Air). DAlší knihy záhy následovaly a mezi nimi byla i publikace The Climb: Tragic Ambitions on Everest, jež napsal Anatolij Boukrejev – průvodce další expedice směřující na vrchol.

Role Boukrejeva se ujme Ingvar Eggert Sigurðsson. Tom Goodman-Hill ztvární jeho kolegu Neila Biedlemana, zatímco role jejich vůdce Scotta Fischera se ujme Jake Gyllenhaal. Horolezce v jeho skupině ztvární Vanessa Kirbyová, Charlotte Bøvingová, Amy Shindlerová a Chris Reilly.

Keira se ujme role manželky Gyllenhaalovy manželky, která na expedici nebyla, takže zatímco zbytek štábu čeká natáčení v Nepálu a italských Alpách, Keiru čeká natáčení v pohodlí studia.

Zdroj: Daily Mail

Související články:

Žádné komentáře

Trackbacks/Pingbacks

  1. Baltasar Kormákur oživí islandské vikingy | FilmFan.cz - [...] Nic bližšího filmaři zatím neprozradili, ale natáčet se bude s největší pravděpodobností na Islandu a možná že už i…

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

18 + four =

Starší příspěvky:
Charakterové plakáty k snímku Zloba – Královna černé magie jsou tu

Premiéra fantasy snímku Zloba - královna černé magie nás čeká na konci května. Studio Walt Disney Pictures proto zveřejnilo několik...

Zavřít