Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Italský klíč

ItalskyKlicFinsko/USA/VB/Itálie, 2011

Originální název: The Italian Key

Režie: Rosa Karo

Žánr: Drama, romantický, komedie

Stopáž: 95 min.

Premiéra v ČR: 18. 7. 2013

Hrají: Gwendolyn Anslow, Joana Cartocci, Elsa Cartocci, Leo Vertunni, Andreas Wilson, Richard Ulfsäter, Joeanna Sayler

Zápletka: Hraný debut finské herečky, scenáristky a režisérky Rosy Karo oslovil už mnoho diváků i filmových profesionálů a získal velké množství ocenění na větších i menších filmových festivalech, na kterých různé filmové poroty oceňovaly zejména scénář a hudbu. Navíc, na Feel Good Film Festival v roce 2011, kde Italský klíč absolvoval svou světovou premiéru, film získal cenu za nejlepší film, na Filmovém festivalu Route 66 cenu Best of Fest a na Mezinárodním filmovém festivalu Prince Edward Island cenu za nejlepší zahraniční film. V tom stejném roce tento film ocenili i diváci na Mezinárodním filmovém a hudebním festivalu Temecula Valley v kategorii nejlepší hraný film a na Park City Film Music Festival v americkém státě Utah za mimořádný hudební počin v hraném filmu. Samotná Rosa Caro získala za snímek cenu Best Film Award na Mezinárodním filmovém festivalu v Tulse v Oklahomě v kategorii „Women Behind the Camera“.

Film Italský klíč vypráví příběh devatenáctileté ženy – sirotka – která dostane jako svoje jediné dedictví starožitný klíč, díky kterému odemkne starou vilu v Itálii a spolu s ní i záhady její vlastní rodiny.

Snímek Rosy Karo vyniká vizuálně propracovanými záběry, vytvářejícími idylickou atmosféru letního italského venkova, a podmanivou průvodní hudbou finského skladatele Tuomasa Kantelinena, který získal už dvě národní filmové ceny Jussi Awards za práci s finským režisérem Olli Saarelem.

Zdroj: Film Europe

Související články:

Žádné komentáře

Trackbacks/Pingbacks

  1. Červenec - přehled premiér | FilmFan.cz - [...] Italský klíč [...]
  2. Červenec - 3. týden premiér | FilmFan.cz - [...] Italský klíč [...]

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

fifteen − 12 =

Starší příspěvky:
Liberace!

USA, 2013 Originální název:  Behind the Candelabra Režie: Steven Soderbergh Žánr: Drama, životopisný Stopáž: 118 min. Premiéra v ČR: 18....

Zavřít