Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Po světě Formulí 1 se Ron Howard pustí do Beatles

BeatlesSpolečnosti Apple Corps Ltd., White Horse Pictures a Imagine Entertainment budou produkovat nový autorizovaný dokument pojednávající o začátku kariéry skupiny The Beatles. Režie se ujme Ron Howard a spolupráci na snímku přislíbili i Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono a Olivia Harrisonová.

Snímek se soustředí na cestu Beatles od Covern Clubu v Liverpoolu, přes Hamburk až k jejich psolednímu veřejnému koncertu v San Francisku v roce 1966. Beatles začali koncertovat v Británi již v roce 1961 a 1962 a po Evropě v roce 1963. Jejich světovou popularitu ovšem odstarovala až účast v šou Eda Sullivana v únoru 1964.  V červnu téhož roku se Beatles vydali na první světové turné, které pokračovalao následující dva roky. Skončilo v roce 1966 a do té doby Beatles odehráli 166 koncertů v 15 zemích a 90 městech po celém světě. Propukla Beatlemánie a vznikl kulturní fenomén, který nemá do současnosti obdoby. Samozřejmě k tomu přispěly i neuvěřitelně příznivé okolnosti v oblasti technologií, masové komunikace, médií a politiky.

Součástí vzniku celého dokumenut byl i rozsáhlý celosvětový výzkum a filmaři dokonce požádali o pomoc i fanoušky, kteří propůjčili fotografie, domácí videa a další záběry, které vznikly během tohoto úžasného období.

Zdroj: Apple Corps Ltd.

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

sixteen − 6 =

Starší příspěvky:
Power Ranges míří na filmové plátno

Studio Lionsgate plánuje natočit novou filmovou verzi slavného seriálu Power Rangers, který křižoval televizní obrazovky celého světa v 90. letech...

Zavřít